Miettilan Juustola

sulkava-logo-trans

Sulkava

Sulkava-rodden

Sulkavan Soudut

Sulkava är en kommun med drygt 3000 invånare i södra Savolax i närheten av Jockas och Nyslott. Ett känt evenemang i Sulkava är den årliga Sulkava-rodden. Läsa mer på finska och engelska: www.suursoudut.net.

Sulkavas Linnavuori

Linnavuori

Vid stranden av viken Pisamalahti ligger Sulkavas Linnavuori, som är en av de viktigaste fornborgarna i Finland. På Linnavuori finns det lämningarna efter en försvarsvall från 1100-talet. Linnavuori höjer sig 55 meter över ytan av sjön Enonvesi.

Sulkava kyrka

Sulkavan kirkko

Sulkava kyrka är byggd år 1822. I sin form är den korskyrka. Interiören är ljus och förenklad. Som specialitet finns det också en klockarestol vid sidan av en predikstol på den högra sidan av altaret. Kyrkans ställe härstammar från 1600-talet. På gården finns det en gravkammar av släkten Pistolekors. Kammaren är byggd av stockar från före detta kyrkan, som låg på det stället. En vacker klockstapel är från år 1770, och veterligen är Sulkavas äldsta byggnad. Läsa mer på finska: www.sulkavanseurakunta.fi.

Lohikoski kyrka

Lohikosken kirkko

En annan kyrka i Sulkava är Lohikoski kyrka, som är byggd 1934 och ligger i Lohikoski by. Kyrkan samt Lohikoski bygata utmed Imatra väg är förtjusande resmål med sina badstränder och bytorg.

Natursköna åsar och vattendrag

Vilkaharju är en vacker, fyra kilometer lång längsgående ås mellan vattendrag, som ligger ca. fem kilometer åt Imatras håll från kommunens centrum. Åsen har förliknats vid skönhet med Punkaharju.

I Partalansaaris Auvila by ligger Sarsuinmäki artilleribatteri, som är en del av efter vinterkriget byggt Salpalinja. Telataipale kanal är en av Suvorovs kanaler, som är Finlands äldsta kanaler.

Källan:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sulkava

ostopaikat2-trans

Kontakta oss
+358 50 592 0894