Miettilan Juustola

sulkava-logo-trans

Sulkava

Sulkavan Suursoudut

Sulkavan Soudut

Sulkava on reilun 3000 asukkaan kunta Etelä-Savossa Juvan ja Savonlinnan vieressä. Sulkava tunnetaan parhaiten kesätapahtumasta Sulkavan Suursoudut, jotka pidetään tänä kesänä 2009 heinäkuun 9.-12. päivä. Lue lisää: www.suursoudut.net.

Sulkavan Linnavuori

Linnavuori

Pisamalahden rannalla sijaitsee tunnettu Sulkavan Linnavuori, joka on eräs Suomen arvokkaimmista muinaislinnoista. Linnavuoren laelta löytyvät 1100-luvulta peräisin olevat puolustusvallin jäännökset. Linnavuori kohoaa 55 metrin korkeuteen Enonveden pinnasta.

Sulkavan kirkko

Sulkavan kirkko

Sulkavan kirkko on rakennettu vuonna 1822. Se on muodoltaan ristikirkko. Interiööri on valoisa ja pelkistetty. Erikoisuutena kirkossa on saarnatuolin lisäksi alttarin oikealla puolella lukkarin tuoli. Kirkon paikka periytyy 1600-luvulta. Pihassa sijaitsee paikalta puretun kirkon hirsistä Pistolekors-suvun hautakammio. Kaunis kellotapuli on vuodelta 1770 ja tiettävästi Sulkavan vanhin rakennus. Lue lisää: www.sulkavanseurakunta.fi.

Lohikosken kirkko

Lohikosken kirkko

Sulkavan toinen kirkko on vuonna 1934 rakennettu Lohikosken kirkko Lohilahden kylässä. Lohikosken kirkko ja Lohilahden kylänraitti Imatran tien varressa on viehättävä retkikohde uimarantoineen ja kylätoreineen.

Luonnonkauniita harjuja ja vesistöjä

Vilkaharju on kaunis, neljä kilometriä pitkä vesistöjen välissä kulkeva pitkittäisharju noin viisi kilometriä kunnan keskustasta Imatralle päin. Harjua on verrattu maisemien kauneudessa Punkaharjuun.

Partalansaaren Auvilan kylällä sijaitsee Sarsuinmäen tykkipatteri, joka on osa talvisodan jälkeen rakennettua Salpalinjaa. Telataipaleen kanava on yksi Suvorovin sotakanavista, jotka ovat vanhimmat kanavat Suomessa.

 

 

Lähteenä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sulkava

 

ostopaikat2-trans

Ota yhteyttä
+358 50 592 0894